Atek traži dodatni rok za RTB?

Kupac preduzeća RTB Bor, austrijski Atek, će najverovatnije tražiti dodatni rok za uplatu novca, saznaje Beta.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2008.

14:38

Default images

Rok za uplatu 466 miliona dolara za kupovinu Rudarsko-topioničarskog basena Bor ističe sutra, ali bi u skladu sa Zakonom o privatizaciji mogao da se produži za najviše 15 radnih dana.

Predstavnici Ateka nisu želeli da se oglašavaju da li će zatražiti produženje roka, a Agencija za privatizaciju do danas nije dobila takav zahtev.

Atek je uplatio licitacionu garanciju od 10 miliona dolara, ali nije uplatio 60 miliona dolara, što je, kako ističu u Agenciji, "druga garancija za dobro izvršenje posla".

Ugovor o prodaji imovine RTB Bora i prenosu ekspolatiacionih prava potpisan je 7. februara u Vladi Srbije. Atek je na tenderu ponudio cenu od 466 miliona dolara i ima obavezu da investira 230 miliona dolara u modernizaciju proizvodnje.

Drugi tender za prodaju imovine RTB-a objavljen je 31. avgusta prošle godine, jer prvorangirani ponudjač na prvom tenderu, rumunska kompanija Kuprom ni u dodatnom roku nije uplatila cenu od 400 miliona dolara.

Kupromu je naplaćena bankarska garancija od tri miliona dolara, a u slučaju da Atek ni u dodatnom roku ne uplati kupoprodajnu cenu i njemu će biti naplaćena garanicija od 10 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: