Železnice kupuju 750 novih vagona

Železnice Srbije su potpisale ugovor sa kompanijom IRS o isporuci 750 teretnih vagona, vrednosti veće od 56 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2008.

13:03

Default images

Generalni direktor Železnica Srbije Milanko Šarančić je rekao da su sredstva, uz garanciju Vlade Srbije, obezbeđena povoljnim kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj i dodao da će već u ovoj godini biti znatno obnovljen i modernizovan vozni park teretnih kola, predviđenih za međunarodni i unutrašnji saobraćaj.

On je precizirao da je dogovoreno da isporuka prvih teretnih vagona počne u roku od dva do tri meseca, a svi ostali vagoni treba da budu isporučeni u roku od devet meseci. Sredstva za taj veliki posao na međunarodnom tenderu dobila je jedna od najvećih firmi specijalizovanih za proizvodnju teretnih šinskih kola.

Predsednik kompanije IRS Kristijan Burči najavio je da će prva isporuka vagona srpskim železnicama biti predata na korišćenje već u aprilu i obećao da će svi rokovi navedeni u ugovoru biti ispoštovani.

Šarančić je potpisao ugovor i sa nemačkom firmom Hegenštajt o isporuci i montaži savremenog struga za obradu točkova na lokomotivama i vagonima Železnica Srbije. Strug će biti postavljen u ranžirnoj stanici u Makišu, a vrednost struga i opreme je oko dva miliona evra.

Menadžer prodaje Hegenštajta Jirgen Engels istakao je da ta kompanija na tenderu ponudila jedan od najsavremenijih strugova za obradu točkova na lokomotivama i vagonima, koji su vrlo traženi na svetskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: