Otkupljivaćemo proizvode sa Kosova

Svi poljoprivredni proizvodi koji se proizvedu na Kosovu biće otkupljivani, kaže ministar poljorivrede Slobodan Milosavljević.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2008.

17:12

Default images

Ministarstvo je odlučilo da se najveći deo robe otkupljuje preko PKB-a i Direkcije za robne rezerve uz pomoć Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, rekao je Dušan Katić, portparol tog Ministarstva.

Prema njegovim rečima, u Ministarstvu poljoprivrede ubrzo očekuju realizaciju tog plana, koji će najverovatnije sutra biti predložen Vladi.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Slobodan Milosavljević najavio je i da će resorno ministarstvo pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji da uspešno organizuju prolećnu setvu.

Srbima u Pokrajini Vlada Srbije obezbediće sadni materijal i sve drugo što je potrebno, kako bi se taj važni posao uspešno obavio, kazao je Milosavljević i pozvao poljoprivrednike u južnoj srpskoj pokrajini da do 31. marta ove godine registruju svoja gazdinstva, kako bi pomoć mogla da im se pruža na isti način kao i drugim poljoprivrednicima u republici.

Bugarin: Nesmetan trgovinski promet

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin izjavio je da se trgovinski promet sa Kosovom i Metohijom odvija nesmetano i izrazio očekivanje da je država, za slučaj da dođe do zastoja prometa robe na administrativnoj liniji prema pokrajini, pripremila instrukcije za privrednike.

Bugarin kaže da će zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije biti otežan rad srpskih preduzeća na Kosovu i Metohiji, i dodao da će se Srbija truditi da identifikuje probleme tih kompanija i olakša im poslovanje.

"Cij nam je da zadržimo potencijalno tržište Kosova i Metohije, ali ako budemo u tom delu ometeni bilo kakvim zakonskim regulativama koje su neprimerene pravom duhu privredničkog ponašanja, onda će naša sfera interesovanja biti stanovništvo koje živi u srpskim enklavama", rekao je Bugarin i dodao da će Privredna komora Srbije odbiti i svako deklarisanje robe sa natpisom da potiče iz Republike Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: