Poljoprivredni krediti Banke Inteza

Banka Inteza će poljoprivrednim proizvodjačima ponuditi nove kratkoročne i dugoročne kredite pod nazivom "inteza farmer".

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 20.02.2008.

17:32

Default images

Rokom otplate ovih kredita je do dve, odnosno do deset godina, a namenjeni su za ulaganja poljoprivrednika u obrtna i osnovna sredstva.

Krediti su dostupni u dinarima i evrima, odobravaju se u minimalnom iznosu od hiljadu evra, uz fiksnu ili promenjivu kamatnu stopu koja se kreće od 12 odsto, sa grejs periodom do 24 meseca.

Poljoprivrednicima je omogućena i otplata kredita u mesečnim, tromesečnim i šestomesečnim ratama, a oni će uz pomoć kratkoročnih kredita moći da ulože neophodna sredstva u tekuću sezonu, stočnu hranu, stoku u tovu i tekuće troškove.

Uz podršku dugoročnih kredita moći će da finasiraju osnovna sredstva za proizvodnju ulaganjem u sisteme za navodnjavanje, dugogodišnje zasade, matično stado, kao i izgradnju poljoprivrednih objekata, farmi, skladišta, silosa, staklenika i plastenika.

Osnovni uslov za dobijanje kredita je da podnosilac zahteva ima registrovano poljoprivredno gazdinstvo, a instrumenti obezbeđenja su fleksibilni, tako da korisnici mogu da se odluče za jednog do dva žiranta, hipoteku ili zalogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: