Investicije u preduzeća na Kosovu

Vlada će novim investicijama podržati oporavak 11 preduzeća sa većinskim društvenim kapitalom na području Kosova i Metohije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.02.2008.

08:58

Default images

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić je, tokom posete Rudarsko-topioničarskom basenu Trepča kod Zvečana, istakao da je cilj Vlade Srbije i njegovog ministarstva da se što veći broj ljudi zaposli i da im se tako obezbedi egzistencija u Pokrajini.

On je u razgovoru sa rukovodstvom Trepče i privrednicima tog kraja istakao da će Vlada i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja insistirati da se proces privatizacije srpskih preduzeća u pokrajini, posle oživljavanja proizvodnje, sprovodi posledstvom Agencije za privatizaciju. Ministar je predstavio i Akcioni plan za Kosovo i Metohiju.

Ministar Dinkić je sa delegacijom Ministarstva ekonomije i sa pomoćnikom ministra rudarstva i energetike Dejanom Rajkovićem posetio pogone fabrike Trepča, Lola i Prva petoletka, koje zapošljavaju više hiljada Srba. Teme sastanka su subvencije preduzećima na Kosovu i Metohiji u kojima su zaposleni Srbi i pomoć države u modernizaciji tih preduzeća.

U delegaciji Ministarstva ekonomije su i državni sekretari za regionalni razvoj Verica Kalanović, za turizam Goran Petković, za zapošljavanje Vladimir Ilić, pomoćnici ministra Nebojša Ćirić i Miodrag Miljković, izvršni direktor Agencije za privatizaciju Branislav Zec, direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva Dejan Jovanović i direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: