Merkator doveden u tešku poziciju

Kompanija Merkator-S je saopštila da je nepravedno dovedena u tešku situaciju, ali da će, kao do sada, nastaviti da radi.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 20.02.2008.

08:28

Default images

"Želimo da se obratimo javnosti, našim partnerima i potrošačima, jer smo kao privredni subjekt koji se nikada nije bavio niti će se baviti politikom, nepravedno dovedeni u poziciju nezapamćenu u novijoj ekonomskoj istoriji", navodi se u saopštenju menadžmenta Merkatora-S.

U saopštenju se podseća da je Merkator-S u 2007. investirao više od 40 miliona evra u srpsko tržište i da zapošljava 3.600 građana Srbije, što znači da je za posao u Merkatoru vezana egzistencija 12.600 članova porodica zaposlenih.

Merkator-S planira da poveća broj zaposlenih na 5.000 u 2008. godini.

Tu kompaniju, koji je najznačajniji institucionalni donator Galerije matice Srpske i sponzor velikog broja zdravstvenih, kulturnih i sportskih ustanova, vodi domaći menadžment, navodi se u saopštenju.

Menadžment Merkatora-S se zahvalio na podršci koju dobija svakog dana i najavio da će kompanija nastaviti da pruža vrhunsku uslugu i kvalitet proizvoda za kupce, posetioce, dobavljače i lokalnu zajednicu.

U poslovnom centru Merkatora u Beogradu 8. februara je bačena bomba koja je načinila manju materijalnu štetu, a istog dana bila je lažna dojava da je bomba postavljena u Merkator centru u Čačku.

Dan nakon toga zbog lažne dojave o postavljenoj bombi evakuisan je i tržni centar Merkator u Novom Sadu.

Nakon proglašenja nezavisnosti Kosova, huligani su u nedelju i ponedeljak pokušali kamenicama i bakljama da napadnu Merkator centre u Nišu i Novom Sadu, a napade je sprečila policija. Demonstranti su juče opkolili Merkator centar u Čačku.

Evakuisani su i Merkator centri Beograd i Megamarket u Novom Sadu zbog lažnih dojava o podmetnutoj bombi.

U prethodnih par dana elektronskom poštom kruži poziv za bojkot prodajnih objekata Merkatora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: