“Mekdonalds Srbija je domaća firma“

Kompanija Mekdonalds Srbija je saopštila da je domaća firma u kojoj radi oko 700 građana Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2008.

14:46

Default images

U saopštenju povodom demoliranja restorana u sastavu te kompanije na protestima zbog jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova se kaže da oko dve hiljade porodica u Srbiji živi od direktnog ili indirektnog poslovanja sa Mekdonaldsom, te da šteta koja je naneta restoranima u Srbiji predstavlja štetu koja je naneta građanima Srbije.

Iz Mekdonaldsa navode da u Srbiji posluju 20 godina i da su, kao i druge kompanije, prošli kroz sve teške situacije za zemlju i građane, te da nikada nisu prekidali rad.

Mekdonalds je, kako se naglašava, sve vreme svog rada uključen u pomaganje lokalnoj zajednici, odnosno zdravstvu, humanitarnim organizacijama, sportskim aktivnostima, kulturi.

U saopštenju se navodi da Mekdonalds pomaže akciju "Škola bez nasilja", da je učestvovao u mnogim sportskim takmičenjima dece Srbije, a donirao je i aparate za Dečju bolnice u Tiršovoj, Onkološkoj klinici, Institutu za majku i dete, godinama pomaže Crveni krst Srbije.

Ta kompanija pomaže i jednu porodicu u Zubinom Potoku na Kosovu i Metohiji, a nastaviće da kroz razne vidove pomoći što više doprinese državi u kojoj posluju.

Iz Mekdonaldsa poručuju da razumeju proteste, ali ne i nasilje i izražavaju uverenje da će državni organi uspešno rešiti nastalu situaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: