Raskinut ugovor o prodaji Šinvoza

Agencija za privatizaciju je raskinula ugovor o prodaji preduzeća Šinvoz sa kupcem Nebojšem Ivkovićem iz Beograda.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2008.

14:33

Default images

Agencija u saopštenju podseća da je kontrolama izvršenja ugovornih obaveza utvrđeno da investiciona obaveza u subjektu privatizacije nije izvršena u skladu sa Ugovorom.

Nakon toga, 18. januara 2008. godine, na adresu kupca je upućeno obaveštenje o ostavljanju naknadnog roka za ispunjenje obaveza sa pozivom da u roku od pet radnih dana od dana prijema obaveštenja, dostavi dokaze o poštovanju ugovornih obaveza.

Kako kupac ni u naknadno ostavljenom roku nije dostavio adekvatne i relevantne dokaze da je navedene obaveze ispunio, Agencija za privatizaciju donela je odluku da se ugovor o prodaji kapitala metodom javne aukcije preduzeća Šinvoz iz Zrenjanina, raskine zbog neispunjenja.

Agencija podseća da je Zakonom o privatizaciji, predviđeno da se ugovor o prodaji kapitala smatra raskinutim ako ni u naknadno ostavljenom roku kupac ne dostavi dokumentaciju kojom potvrdjuje izvršenje ugovornih obaveza.

Preduzeće za remont šinskih vozila Šinvoz je pre tri i po godine, na aukciji u Novom Sadu, kupio beogradski biznismen Nebojša Ivković, plativši 240 miliona dinara za 56 odsto kapitala i obavezavši se ugovorom da će u svoju novu firmu uložiti 20 miliona dinara.

Međutim, umesto očekivanih ulaganja i proširenja posla, usledili su prinudni odmori i delimično otpuštanje radnika. Radnici Šinvoza protestvovali su sredinom januara u Beogradu zahtevajući od državnih organa raskid ugovora o privatizaciji, tvrdeći da je bilo nezakonitosti i da je ovo preduzeće nepravedno gurnuto u stečaj.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić održao je sastanak sa radnicima Šinvoza i obećao da će naložiti istragu o uvođenju stečaja u Šinvoz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: