Dinkić: Izbori utiču na cenu akcija

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da će cene akcija porasti ukoliko Srbija bude išla ka Evropskoj uniji (EU).

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 29.01.2008.

18:03

Default images

Dinkić je, prisustvujući upisu besplatnih akcija šest javih preduzeća u kragujevačkoj pošti, izjavio da se mora omogućiti nastavak ekonomskih reformi Srbije i dolazak investitora, koji će doprineti otvaranju novih radnih mesta.

On je rekao da će "izbori imati uticaja na vrednost akcija", jer u zavisnosti od toga koliko će biti stranih ulaganja u narednom periodu zavisiće i vrednost akcija.

Dinkić je ocenio da će akcije velikih javnih sistema vredeti u zavisnosti od stanja na berzi koja će biti veća ukoliko bude više stranih investitora i naglasio da su procene da bi u naredne tri godine taj paket akcija od 15 odsto u svih šest preduzeća dostići vrednost od četiri milijardi evra.

Komentarišući veliko interesovanje građana za upis akcija Dinkić je rekao da je "ono očekivano", jer se radi o akcijama najvrednijih srpskih preduzeća koja su najveće vrednosti i ostvarivaće najveći profit.

"Došao je trenutak da građani koji ništa nisu dobili dobiju akcije u najvrednijim preduzećima", rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, prava vrednost akcija videće se kada izađu na berzu, dodajući da "vrednost samih akcija je nominalna", a na kraju će se ostvariti vrednost koja će biti i veća od one koja je na akcijama.

Dinkić je izrazio uverenje da će tokom vremena, što se bude više investiralo u ova javna preduzeća i što bude bolje upravljanje u njima, obezbediti povećanje akcija samih građana i naglasio da ukoliko građani odmah prodaju akcije "sigurno će ostvariti najmanju vrednost za svoje akcije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: