Novi Deltin fond skupio 104 mil.RSD

Fond Delta dinamik (Dynamic) prikupio je 104 miliona dinara kapitala incijalnom prodajom investicionih jedinica.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 29.01.2008.

16:10

Default images

Novi investicioni fond Delta dinamik je uputio zahtev za upis u Registar investicionih fondova, rečeno je danas Beti u tom fondu. Portfolio menadžer Delta dinamika Bogdan Simatović kazao je da bi taj fond trebalo da počne sa investiranjem najkasnije do kraja ove sedmice.

Delta dinamik će poslovati, naveo je, kao fond rasta vrednosti imovine, što značci da će ulagati najamnje 75 odsto imovine u akcije kompanija.

"Najviše će biti investirano na Beogradskoj berzi, pošto je ulaganje na berze u inostranstvu zakonom ograničeno na 30 odsto imvine", kazao je Simatović.

Delta dinamik je drugi fond po redu koji je osnovalo društvo za upravljanje fondovima Delta investments.

Time je Delta investments postalo prvo društvo u Srbiji koje upravlja sa dva fonda, pošto je u martu 2007. godine pokrenulo balansirani fond Delta Plus.

U Srbiji trenutno posluje šest otvorenih investicionih fondova koji upravljaju imovinom od oko četri milijarde dinara.

Do sada je Komisija za hartije od vrednosti dala dozvole za osnivanje 11 društava za upravljanje investicionim fondovima i osam investicionih fondova, navodi se na sajtu Komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: