Rusi bi otpis duga Zastava kamiona

Predstavnici AMS grupe pregovaraju o privatizaciji Zastava kamiona, ali bi pre toga trebalo da država otpiše dug tog preduzeća

Srbija

Izvor: Danas

Utorak, 29.01.2008.

13:06

Default images

Poslovodstvo Grupe Zastava vozila i nadležni u Ministarstvu ekonomije započeli su pregovore sa menadžmentom ruske AMS grupe o najavljenoj tenderskoj prodaji Zastava kamiona, piše list Danas.

Taj list navodi da su se predstavnici ruske kompanije interesovali za mogućnost otpisa duga Zastavine fabrike kamiona prema državi, koji iznosi oko 30 miliona evra i podseća da je ministar ekonomije Mlađan Dinkić krajem prošle godine u Kragujevcu najavio da će državni dug Zastave Kamiona, uoči privatizacije te firme, biti otpisan.

Prema nezvaničnim informacijama, i nekadašnji strateški partner Zastava kamiona, italijanski Iveko, spreman je da otpiše više od 70 odsto svojih potraživanja, a isti model bio je primenjen i u "prebijanju" dugova između Zastave i Fijata.

Tender za prodaju Zastava kamiona, kako je najavljeno, biće raspisan krajem marta, ili početkom aprila i trajaće do kraja maja. Ruska AMS grupa važi za jednog od ozbiljnijih potencijalnih kupaca Zastavine fabrike kamiona.

Menadžeri i stručnjaci te ruske kompanije u više navrata su, krajem prošle godine, posećivali Zastava kamione, u nastojanju da se detaljno upoznaju sa tehničko-tehnološkim mogućnostima i kadrovskim potencijalima kragujevačke fabrike.

AMS grupa, koja se, između ostalog, bavi i proizvodnjom delova za automobile i kamione, namerava da u preduzeću zadrži postojeći proizvodni program te fabrike, odnosno da nastavi produkciju kamiona nosivosti od dve do pet tona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: