NIS najbolji brend za 2007. godinu

Najbolji korporativni brend za 2007. godinu je Naftna industrija Srbije.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Petak, 21.12.2007.

18:35

Default images

NIS je najbolji korporativni brend, dok je najbolja robna marka gazirana voda "knjaz miloš", objavili su organizatori izbora - Ministarstvo trgovine i usluga Srbije i ekonomski dnevnik "Pregled".

Ministar trgovine i usluga Srbije Predrag Bubalo kazao je prilikom dodele nagrada, da se ta manifestacija održava četvrti put, dodajući da je zadatak države da stvori ambijent za dobro poslovanje, a da je sve ostalo na kompanijama.

Bubalo je naglasio i značaj brendiranja Srbije, dodajući da mora da postoji sinergija države i kompanija.

"Mi nemamo još te brendove koji su na svetskom nivou, ali kada je u pitanju Srbija i region onda imamo", rekao je on.

Drugu nagradu za korporativni brend dobila je kompanija Agroživ iz Pančeva, treću Grand prom iz Beograda. ’’Pored tradicionalne kafe, gde je Grand lider, u sledećoj godini kompanija planira da pojača svoje učešće na tržištu instant toplih napitaka i espreso kafe, kao i da razvija dalje svoj lanac kafeterija’’, navela je Vesna Simić, PR menadžer Grand Proma.

Drugu nagradu za robnu marku dobila je Soko Nada Štark za "smoki",a treću Dijamant za margarin "dobro jutro".

Nagrade za najbolje strane bredove dobili su Meser tehnogas, OMV, Henkel Merima, Karlsberg (Carlsberg) Srbija i Rajfajzen (Raiffeisen) banka. Kriterijumi za izbor bili su nivo investicija, broj zaposlenih i partnerstvo sa domaćim kompanijama.

Za najbolje brendove u uslugama proglašeni su: Jat ervejz (Jat airways), Pink medija grupa, Novosadski sajam, DDOR Novi Sad i Komercijalna banka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: