Kosovo: Telekom ulaže 250 mil. RSD

Telekom Srbije planira da u 2008. godini investira 250 miliona dinara u razvoj mreže na Kosovu i Metohiji.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.12.2007.

14:01

Default images

Direktor te kompanije za jug Srbije Aleksandar Jovanović je, na otvaranju nove zgrade Telekoma u severnom delu Kosovske Mitroviće, kazao da je u prethodnih nekoliko godina ta kompanija uložila oko 900 miliona dinara na Kosovu i Metohiji.

"U prethodne četiri godine na Kosovu instalirano je 30 hiljada priključaka za fiksnu telefoniju, a uvedeno je i više od hiljadu priključaka za širokopojasni internet", istakao je on.

Direktor jedinice Telekoma za Kosovo Ilija Ivanović je kazao da je u planu da se puste u rad još četiri centrale u Kuzminu, Ugljaru, Drenu i Jošanici, čime će pretplatnicima u tom regionu biti omogućeno da koriste usluge Telekoma Srbije.

Ivanović je kazao da, nakon što su Albanci 1999. godine uzurpirali svu imovinu Telekoma na Kosovu i Metohiji i Srbe ostavili bez komunkiacionih veza, u rad pušteno 22 centrale na tom području.

"Telekom Srbije trenutno ima oko 22 hiljada pretplatnika fiksne telefonije na Kosovu i Metohiji, a pruža i usluge mobilne telefonije", istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: