Privatizovano 25 fabrika MIN-a

Generalni direktor Mašinske industrije Niš (MIN) Pera Milovanović rekao je da je privatizovano 25 fabrika tog holdinga.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 21.12.2007.

08:53

Default images

Fabrike su privatizovane za približno milijardu dinara, a investicije novih vlasnika su vredne oko pola milijarde dinara, kaže Milovanović.

U MIN-u je od 39 preduzeća privatizovano 25, u kojima radi 4.199 radnika, dok je u preduzećima koja su ostala neprivatizovana uposleno 397 radnika, kazao je on na konferenciji za novinare.

Za petak je zakazana aukcijska prodaja MIN Inžinjeringa po početnoj ceni od 61,32 miliona dinara uz obavezu investiranja 6,49 miliona dinara.

"Najvažnije je da smo uspeli da u procesu privatizacije sačuvamo programe, a da novi vlasnici razvijaju te programe u fabrikama zbog čega sam uveren da će Niš biti grad mašinogradnje", rekao je Milovanović

Prema njegovim rečima, najznačajnije fabrike MIN-a kupili su strani investitori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: