FAP izvozi 650 autobusa u Nigeriju

Fabrika automobila Priboj najavila je da će u narednim danima sklopiti ugovor o proizvodnji 650 autobusa za kupce iz Nigerije.

Srbija

Izvor: FoNet

Četvrtak, 20.12.2007.

12:02

Default images

Vrednost posla nije saopštena, a iz FAP-a podsećaju da je Afrika tradicionalno tržište te fabrike, gde su se kamioni i autobusi ovog proizvođača odlično pokazali i gde su vrlo cenjeni po kvalitetu i izdržljivosti.

Tender za privatizaciju Fabrike automobila Priboj u restrukturiranju proglašen je početkom decembra neuspešnim jer u predviđenom roku nije stigla nijedna ponuda.

Iz FAP-a objašnjavaju da je glavni razlog zašto je javni poziv propao taj što nije bilo dovoljno informacija o uslovima prodaje i ocenjuje da će najveći srpski proizvođač privrednih vozila uskoro nači ponovo na tenderu.

Kako su saopštili iz te fabrike, interesovanje za kupovinu FAP-a pokazale su poznate firme iz Nemačke, Italije, kao i investitori iz Afrike, na čijem tržištu je FAP prisutan više od pola veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: