Novi tender Univerzijade u januaru

Tender za nabavku opreme za "Univerzijadu 09" biće objavljen u januaru, kaže potpredsednik PKS Dragan Đurić.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 19.12.2007.

09:14

Default images

Đurić, koji je i vlasnik konfekcije Zekstra, predložio je da firme iz Udruženja za industriju tekstila, odeće, kože i obuće u Privrednoj komori Srbije, na tom tenderu nastupe kao konzorcijum.

On je na sastanku tog Udruženja kazao da da firme koje učestvuju na tenderu moraju da pripreme dobre programe i konkretne predloge.

Đurić je najavio da će se uskoro sastati i sa direktorom preduzeća "Univerzijada Beograd 2009" Sinišom Jasnićem, sa kojim će razgovarati na tu temu.

Varaždinski Varteks je početkom juna s firmom "Univerzijada Beograd 2009" potpisao Ugovor o poslovnoj saradnji kojim je postao ekskluzivni nabavljač službene odeće i obuće za sportiste, članove odbora i službene osobe Univerzijade koja će se 2009. održati u Beogradu.

Međutim, taj ugovor je izazvao brojne reakcije u Srbiji, pa je u septembru inspekcija Ministarstva financija Srbije najavila preispitivanje tog ugovora zbog kršenja Zakona o javnim nabavkama.

Preduzeću "Univerzijada Beograd 2009", čiji su osnivaci Vlada Srbije i Univerzitetski sportski savez Srbije, zamereno je što je posao izrade uniformi vredan oko četiri miliona evra poverila Varteksu bez javnog nadmetanja.

Vlada Srbije je 4. oktobra potvrdila da je Organizacioni odbor 25. letnje Univerzijade doneo odluku da se sporazumno raskine ugovor s preduzećem Varteks iz Varaždina koji je sklopilo preduzeće Univerzijada Beograd 2009.

Univerzijada će biti održana od 1. do 12. jula 2009. u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: