Radujko novi direktor Telekoma?

Za novog generalnog direktora Telekoma Srbija predložen je Branko Radujko, sadašnji generalni sekretar predsednika Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.12.2007.

14:41

Default images

On je predložen na današnjoj sednici Upravnog odbora preduzeća PTT saobraćaja "Srbija", saopšteno je iz tog preduzeća.

Sadašnjem direktoru Telekoma Drašku Petroviću drugi mandat ističe 27. januara, a pošto je procenjeno da procedura imenovanja i konstituisanja nove Skupštine akcionara, Upravnog odbora Telekoma i izbor novog direktora ne mogu da se završe pre tog datuma, razrešenje Petrovića nije ni stavljeno na dnevni red.

Podsetimo, predsednik Upravnog odbora PTT-a Dragoslav Šumarac je sredinom novembra rekao, najavljujući promene u Telekomu, da nije u pitanju nikakva „čistka“ već je u pitanju nastavak sprovođenja koalicionog sporazuma partija na vlasti. "Dosadašnjem direktoru Telekoma koji je jedan od najboljih menadžera u Srbiji biće ponuđeno adekvatno mesto i ja se nadam da će on ostati u Telekomu“, kazao je tada Šumarac.

Radujko ima 33 godine, oženjen je i otac dvoje dece. Početkom 2002. godine, predsednik Vlade Republike Srbije Zoran Đinđić imenovao ga je za svog savetnika. Bio je zadužen za sprovođenje "Nacionalne strategije za rešavanje problema izbeglica i interno raseljenih lica", kao i za politiku u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Posle ubistva premijera Đinđića, odlukom Vlade, postavljen za šefa Kabineta predsednika Vlade Zorana Živkovića. Predsednik Srbije Boris Tadić postavio ga je 2004. godine za svog specijalnog savetnika zaduženog za regionalnu politiku, a od juna 2006. je generalni sekretar predsednika republike.

Na sednici je Vladi Srbije predložen i novi sastav Upravnog odbora Telekoma, i to Dragor Hiber za predsednika, a Ivica Stevanić, Predrag Marković i Radojko Obradović za članove Upravnog odbora.

Dat je i predlog odluke o razrešenju dosadašnjih članova Upravnog odbora Telekoma - predsednika Milana Božića i članova Ljubisava Jolovića, Ljubomira Beloševića i Radojka Obradovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: