RK Beograd: Agencija ulaže žalbu

U Agenciji za privatizaciju kažu da će uložiti žalbu Višem trgovinskom sudu na odluku Trgovinskog suda, piše današnji Blic.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2007.

13:36

Default images

Po toj presudi je Republika Srbija, a ne kompanija Robne kuće vlasnik dve sporne zgrade u centralnoj beogradskoj Knez Mihailovoj ulici, pa da prema tome one nisu mogle da se nađu na spisku imovine prodate na aukciji 29. oktobra.

„Očekujemo pozitivan ishod, jer smo radili sve regularno. Smatramo da je kompanija Robne kuće Beograd regularni vlasnik ta dva objekta, kao i svih drugih objekata ukupne površine od oko 240 hiljada kvadrata“, objašnjava direktor Centra za stečaj Agencije za privatizaciju Dejan Jokić.

U Veranu kažu da se drže kupoprodajnog ugovora koji podrazumeva da do kraja ove nedelje uplate 360 miliona evra i po tom osnovu uđu u posed svih oko 240 hiljada kvadrata Robnih kuća.

Novac su kažu već pripremili, a u bankarskim krugovima u Beogradu se priča da je Laiki banka (vlasnik joj je grčka investiciona grupacija Marfin koja inače sufinansira celu kupovinu) prošle nedelje već krenula sa kupovinom dinara, budući da tih 360 miliona evra moraju da uplate u domaćoj valuti.

Dva objekta u Knez Mihailovoj ulici, od kojih jedan površine od oko četiri hiljade kvadrata, a drugi oko sedam hiljada, su najprestižnije lokacije Robnih kuća. Država je 1946. godine nacionalizovala te objekte i dala ih Robnim kućama na korišćenje.

U Mreži za restituciju su izričiti da je prema Zakonu o imovini samo Republika Srbija mogla da bude uknjižena kao kao vlasnik, a nikako preduzeće. Mreža za restituciju je i pre iznošenja Robnih kuća na prodaju pokrenula sudski spor.

Trgovinski sud je pet dana pred aukciju, 25. oktobra, doneo privremenu meru o zabrani uvrštavanja ta dva objekta u prodaju, ali je dan posle tu privremenu meru ponišio Viši trgovinski sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: