Prihod Nisala 31 milion evra

Ukupan prihod fabrike za preradu aluminijuma Nisal povećan je u poslednjh pet godina tri i po puta.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.12.2007.

09:06

Default images

Predstavnici te kompanije kažu i da je izvoz veći sedam puta i dodaju da očekuju da ove godine ostvare prihod od 2,45 milijardi dinara (31 milion evra).

Ove godine u Nisalu je investirano oko sedam miliona evra u nove proizvodne linije, a najznačajnija je linija za proizvodnju šipkastog materijala od specijalnih aluminijumskih legura, koji se koristi u industriji automobila i elektroindustriji na inostranom tržištu, posebno u Nemačkoj.

Kapacitet linije je hiljadu do 1.500 tona gotovih proizvoda mesečno, što će Nisalu omogućiti da vrednost izvoza poveća sa 700 hiljada evra mesečno na 2,5 miliona evra.

Kompanija je ove godine izvezla robu za oko 15 miliona evra, a sa novom linijom očekuju da naredne godine izvoz dostigne vrednost od 45 miliona evra.

Nova linija za proizvodnju konstrukcija od aluminijuma vredna je oko milion evra, što će Nisalu omogućiti kvalitetnu izradu prozora, vrata, aluminijumsko-staklenih fasada i krovnih kupola.

Ovu fabriku je 2003. godine kupio "Domal inžinjering" iz Beograda za 325 hiljada evra, a ugovorom je bila predviđena obaveza investiranja 3,4 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: