Mile Dragić ponovo snabdeva vojsku

Kompanija "Mile Dragić" započela je proizvodnju kontingenta zaštitne opreme za pripadnike Vojske Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 15.12.2007.

14:42

Default images

Kako se navodi u novom broju lista "Zrenjanin", tu opremu Ministarstvo odbrane je za naručilo za "profesionalne pripadnike Vojske Srbije koji odlaze u vojne misije". Oprema je vredna 1,28 miliona dinara, a vojska će od preduzeća "Mile Dragić" kupiti i maskirnu tkaninu vrednu 3,2 miliona dinara.

Prošle godine Vojska Srbije odabrala je fabriku čiji je vlasnik privrednik Mile Dragić za glavnog snabdevača peškirima, a naručila je i 13 hiljada pari vojničkih čizama i 14 hiljada pari uložaka za obuću.

Zamenik generalnog direktora fabrike Milenko Borljin naveo je da preduzeće "Mile Dragić" snabdeva vojsku i opremom koja spada u takozvane poverljive nabavke.

Borljin je ocenio da je saradnja sa Vojskom Srbije moguća zahvaljujući tome što ministar odbrane Dragana Šutanovac smatra da "firma ne bi trebalo da trpi za nešto za šta je kao fizičko lice osumnjičen njen vlasnik".

Kompanija snabdeva i policiju i vojsku nekih susednih zemalja balističkom opremom, šlemovima, zaštitinim prslucima i maskirnim mrežama, navodi list "Zrenjanin".

Borljin je dodao da je Proizvodnja "Mile Dragić" ugovorila posao za jednu bliskoistočnu državu, ali da su stranci odustali od posla nakon što su se raspitali o kompaniji i saznali da se protiv vlasnika vodi istraga.

Prema navodima medija, biznismen Mile Dragić, vlasnik istoimene kompanije, nalazi se kao četvorooptuženi na optužnici koju je Vojno odeljenje Okružnog javnog tužilaštva u Beogradu podiglo početkom decembra u aferi "pancir".

Dragić je otpužen za pokušaj prevare i neovlašćeno držanje oružja, dok se od optužbe za davanje mita odustalo u aferi oko sklapanja nepovoljnog ugovora o opremanju Vojske SCG sa Proizvodnjom "Mile Dragić" iz Zrenjanina, vrednog 176 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: