Dimitrovgrad: Bugari grade fabriku

U Dimitrovgradu počinje gradnja transportno-logističkog centra i fabrike kućnih aparata i elektronskih uređaja.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 15.12.2007.

13:21

Default images

Kamen temeljac za fabriku bugarske kompanije "Vili grup", čija ja vrednost projekta šest miliona evra, postavili su ministar za Nacionalni investicioni plan Dragan Đilas i ministar ekonomije i energetike Bugarske Petar Dimitrov.

"Posle otvaranja pogona za sklapanje tehničkih uređaja za kućnu upotrebu u Dimitrovgradu, izgradnja fabrike kućnih aparata je sledeći projekat koji realizujemo u Srbiji", rekao je direktor kompanije "Vili Grup" Petar Boračev.

On je kazao da će na tom prostoru od 28 hiljada kvadratnih metara biti sedam objekata koji će se graditi u nekoliko etapa, a najavio je i otvaranje novih radnih mesta.

Ministar ekonomije i energetike Bugarske Petar Dimitrov je rekao da politička saradnja dve zemlje nikada nije bila bolja nego što je sada.

Bugarski ministar je izrazio nadu da će i Srbija u skorije vreme postati članica Evropske unije, a Balkan jedan od najrazvijenijih regiona.

"Očekujemo da se za dve do tri godine završi autoput 'Trakija' do granice sa Srbijom i da će i sa srpske strane u tom periodu biti završena ta saobraćajnica kako bi se Sofija i Beograd povezali savremenim koridorom", rekao je Dimitrov.

Đilas je podsetio da je Srbija donela stratešku odluku da autoput od Niša do bugarske granice ima isti prioritet, kao i krak koridora 10 od Leskovca ka makedonskoj granici.

"Očekujemno uskoro raspisivanje tendera i nastavak radova i na tom delu puta, kao i da do kraja mandata sadašnje Vlade taj deo autoputa bude gotov", rekao je Đilas.

Svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovao je i ambasador Bugarske u Srbiji Georgi Dimitrov, načelnik Pirotskog upravnog okruga Goran Stamenović, predsednik opštine Dimitrovgrad Veselin Veličkov, kao i predstavnici kompanije "Vili grup".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: