Agencija zaustavila prodaju JRB-a

Agencija za privatizaciju Srbije je objavila da je prekinula privatizaciju Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB).

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 07.12.2007.

13:24

Default images

Prodaja je prekinuta zbog žalbe drugorangiranog ponuđača - konzorcijuma sa Malte koji predvodi „Palmali šiping“, a kako se navodi na sajtu Agencije, prodaja 66,99 odsto kapitala JRB-a biće nastavljena nakon što drugostepeni organ donese odluku o žalbi.

U obrazloženju se navodi da će prekid privatizacije trajati dok postoje razlozi koji onemogućavaju prodaju kapitala, a najduže 90 dana od dana donošenja zaključka o prekidu postupka privatizacije, a dok traje prekid postupka privatizacije prestaju da teku svi propisani rokovi.

Najbolju ponudu na tenderu za Jugoslovensko rečno brodarstvo dao je kiparsko-singapurski konzorcijum firmi „Tamoza trejding“ i „Daksin petrojel“, ponudivši 32,25 miliona evra i investicije od deset miliona evra.

Konzorcijum kompanija „Palmali šiping“ i „Palmali holding“ sa Malte je proglašen za drugorangiranog ponuđača, treća na listi je ponuda kiparskog „Ist point holdinga“, a rumunski „Transport trejd servisiz“ je na četvrtom mestu.

Agencija za privatizaciju je 6. novembra odlučila da započne pregovore sa konzorcijumom Tamoze i Daksina, ali je 3. decembra prekinula prodaju, najduže do 90 dana, zbog žalbe malteške kompanije.

JRB je četvrta po veličini transportna kompanija na donjem toku Dunava. Raspolaže sa 200 plovila, od toga 25 brodova. Kapacitet plovnih objekata, koji plove od Crnog mora do Regensburga, je oko 250 hiljada tona tereta. Ta kompanija je ove jeseni proslavila 150 godina postojanja, a posedovala je prvi parobrod Deligrad u vreme nekadašnje kneževine Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: