Obustavljen tender za Dnevnik

Agencija za privatizaciju obustavila je tender za prodaju 84 odsto kapitala izdavačko-novinske kuće Dnevnik holding iz Novog Sada.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 07.12.2007.

11:34

Default images

Zamenik direktora Dnevnik holdinga Milenko Peričin kaže da je razlog za obustavu tendera "formalne prirode" i odnosi se na 15 odsto besplatnih akcija koje bi trebalo da budu podeljene radnicima, a što je pod sadašnjim zakonskim uslovima "neizvodljivo". "Tender mora ponovo da se raspiše, pod novim uslovima", kazao je on.

Peričin je najavio da će se više pojedinosti o raspisivanju novog tendera znati sledeće sedmice, nakon sastanka u Agenciji za privatizaciju, kojem će prisustvovati predstavnici holdinga, pokrajinskih i državnih vlasti i pravni savetnik.

Tender za prodaju Dnevnik holdinga bio je raspisan 5. maja ove godine.

Dnevnik holding je akcionarsko društvo u kojem Pokrajina Vojvodina ima 52 odsto kapitala, a Republika Srbija 48 odsto. Kompanija je postala akcionarsko društvo 2002. godine, odlukom Skupštine Vojvodine.

Dnevnik holding ima 100 odsto akcija u preduzeću Poljoprivrednik, kao i u zavisnim društvima Novine i časopisi, Štamparija i Promet, dok je u kompaniji Dnevnik Vojvodina pres manjinski partner nemačkog Vaca (WAZ) sa 45 odsto kapitala.

Kompanija ima i 30 odsto učešća u lancu trafika Futura plus.

U Novom Sadu poseduje poslovnu zgradu od 10 spratova ukupne površine 4.000 kvadratnih metara, zatim zgradu štamparije od 6.000 kvadrata i montažnu halu od 379 metara kvadratnih.

Dnevnik holding je suvlasnik 12 odsto prostora u poslovnom centru Radnički univerzitet u izgradnji i u perspektivi bi trebalo da ima još oko 600 kvadratnih metara prostora.

Najvažnija izdanja su Poljoprivrednik, Lovačke novine, Dobro jutro, Riborevija, Eliksir, Trag, Neven, Mali neven, Službeni list Skupštine Vojvodine, Privreda, Lorist i Privredna štampa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: