Triglav penzija ima 500 članova

Dobrovoljni penzijski fond „Triglav penzija“ posle četiri meseca rada u Srbiji ima 500 članova i imovinu od 50.000 evra.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 04.12.2007.

14:12

Default images

Generalni direktor „Triglav penzije“ Vojko Saksida rekao je na konferenciji za novinare da je zadovoljan dosadašnjim poslovanjem u Srbiji i da su rezultati u skladu sa predviđanjima prema kojima taj dobrovoljni fond na dobit računa tek posle pet godina rada.

Saksida je naveo da je za dobrovoljne penzijske fondove veliki problem to što nemaju dovoljno kvalitetne hartije od vrednosti u koje bi ulagali, a da je posebna nepovoljnost konstantan pad vrednosti akcija na Beogradskoj berzi od aprila ove godine.

Iako je izrazio nadu da se radi o privremenom padu vrednosti akcija, on je ocenio da bi trebalo promeniti Zakon o doborovoljnim penzijskim fondovima kako bi se liberalizovalo ulaganje dok se ne pojave kvalitetnije hartije od vrednosti.

To se, kako je dodao, pre svega odnosi na veći broj kompanija na A listingu i pojavu obveznica lokalne samouprave.

Navodeći da je Triglav grupa sa 15 odsto udela najveća osiguravajuća kuća u regionu jugoistočne Evrope, Saksida je istakao da se radi o kompaniji sa velikim iskustvom i stručnošću koje je velika prednost u poslovanju i Triglav penzije“.

Dobrovoljni penzijski fond „Triglav penzija“ je jedan od sedam takvih fondova u Srbiji. Vlasnik 70 odsto kapitala fonda je slovenačka osiguravajuća kuća „Triglav“, društvo za upravaljanje „Triglav“ iz Ljubljane poseduje 25 odsto, a pet odsto je u vlašnistvu beogradskog „Triglav Kopaonik“ osiguranja.

Prema ranijim najavama, „Triglav penzija“ planira da dugoročno zauzme bar deset odsto udela na tržištu dobrovoljnog penzijskog osiguranja u Srbiji i ostvari godišnji prihod od najmanje 8,5 odsto na uplate u fond.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: