Za lokal Jugoeksporta 15 mil. evra

Poslovni prostor "Jugoeksporta" u Knez Mihailovoj sa početnih 271 milion dinara dostigao je cenu od 1,27 milijardi dinara.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2007.

13:05

Default images

Ovu lokaciju kupila je firma Radiks (Radix), u ime lanca parfimerija Jasmin. U Agenciji za privatizaciju na licitaciji su prodati i drugi objekti kompanije "Jugoeksport" (Yes Yugoexport Sistem) u stečaju za ukupno 1,4 milijarde dinara, za koje je ukupna početna cena bila 333,56 miliona dinara.

Vlasnik "Radiksa" Radivoje Dražević najavio je da će se u tom objektu, koji će biti luksuzno opremljen, prodavati roba namenjena ženama. „Cena jeste visoka, ali mislimo da tu napravimo radnju mešovite robe - biće parfimerija i biće ženski veš i, jednom rečju, sve za žene. Mislimo da tu radnju lepo sredimo i da dobro izgleda i da bude ukras Knez Mihailove. Eto, to nam je cilj“.

Za kupovinu tog "Jugoeksportovog" objekta nadmetalo se 13 zainteresovanih kupaca, a "Radiksu" je najveći konkurent bio "Veterinarski zavod" iz Zemuna, čiji je vlasnik, kao i konfekcije "Zekstra", Dragan Đurić. U akuciji su učestvovali i "Fešn", Lili drogerije i AIK banka iz Niša.

Aleksandar Stevanović, vlasnik firme "Zlatiborac" koja se bavi preradom mesa, kupio je dva objekta "Jugoeksporta", u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu i kuću na Zlatiboru. Lokal u Beogradu, prodat je za 21,5 miliona dinara, a početna cena je bila 21,4 milion, dok je kuća na Zlatiboru prodata za 50 miliona, što je duplo više od početne cene.

Stevanović je učestvovao i na aukciji za prodaju poslovnog prostora "Jugoeksporta" u Valjevu, koji je za 26,4 miliona dinara prodat valjevskoj firmi "Delfin petrol" čiji je vlasnik Svetolik Lazić. Početna cena objekta bila je 14,1 milion dinara.

Na aukciji za kupovinu lokala "Jugoeksporta" na Trgu Republike u Beogradu, u tržnom centru "Staklenac", čija je početna cena bila 4,3 miliona dinara, nije bilo prijavljenih učesnika.

Stečaj "Jugoeksporta" je otvoren sredinom 2001. godine, a većina objekata tog preduzeća data je u zakup po cenama koje su mnogo niže od tržišnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: