Šest ponuđača za obnovu Gazele

Šest ponuđača konkuriše za izvođača radova na obnovi beogradskog mosta Gazela, poslu vrednom 77 miliona evra.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 28.11.2007.

11:45

Default images

U trci za izbor izvođača radova na obnovi mosta Gazela je šest ponudjača koji su prošli pretkvalifikaciju i kupili tendersku dokumentaciju, a otvaranje njihovih ponuda zakazano je za 18. decembar, kažu u "Putevima Srbije".

Sa pobednikom na tenderu, medjutim, ugovor ne može biti potpisan sve dok kredit, koji je ugovoren sa Evropskom investicionom bankom (EIB) 16. jula ove godine, ne bude ratifikovan u Skupštini Srbije.

Na "zeleno svetlo" poslanika čekaju i krediti za popravku 100 mostova u Srbiji, kao i zajam EIB i Evropske investicione banke (EBRD) u ukupnom iznosu od 115 miliona evra za obilaznicu oko Beograda.

Projekat sanacije mosta Gazela uradio je beogradski "Mostprojekt". Prema rečima inženjera Danila Dragojevića, projekat sanacije je preobiman, a ključni radovi će biti na odvodnjavanju sa prečišćavanjem otpadnih voda sa 80.000 kvadrata, kolika je površina Gazele sa prilazima.

Još 2002. godine "Mostprojekt" je uradio kompletnu analizu stanja Gazele i zaključeno je da je sanacija hitna i neophodna. Radovi je trebalo da počnu pre tri godine, ali je posao na izradi projekta sanacije dodeljen slovenačkoj projektantskoj kući koja nije ispunila ugovorene obaveze, raskinut je ugovor i izrada projekta dodeljena je beogradskoj firmi.

Gazelom dnevno prođe oko 165.000 vozila i velike gužve na njemu su svakodnevne, iako radovi još nisu počeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: