DDOR znak uzdržanosti investitora

Prodaja DDOR pokazala da su strani investitori uzdržani od ulaganja, verovatno zbog političke situacije, kaže Gordana Dostanić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 27.11.2007.

10:41

Default images

Direktorka Beogradske berze Gordana Dostanić ocenila je za B92 da je povlačenje svih potencijalnih kupaca, osim italijanske Fondiarije, sa tendera za prodaju DDOR-a, uticala da ostali investitori preispitaju svoje portfelje i cene akcija preduzeća na berzi.

„Na našem tržištu kapitala snažno je prisutan finansijski sektor i dogadjaj sa DDOR- om i ocena ponuda koja je iskazana navela je investitore u finansijski sektor preko Beogradske berze da preispitaju svoje portfelje i cene“, kazala je ona.

Govoreći o višenedeljnom padu vrednosti indeksa Beogradske berze, Dostanićeva je rekla da je jedan od razloga za to politička nestabilnost, ali i podsetila da je pad došao posle eksplozije na tržištu početkom godine, kada je indeks porastao skoro 100 odsto za 6 meseci.

Situacija, prema njenim rečima, nije preterano zabrinjavajuća ako se ima u vidu da su od početka godine oba indeksa berze zabeležila rast od oko 30 odsto, kao i to da se u srpskoj ekonomiji i domaćim preduzećima nije dogodilo ništa loše.

„Ne treba paničiti nego smireno sačekati da se situacija promeni. U našoj ekonomiji se ništa nije promenilo na gore, ništa se nije loše dogodilo ni u jednoj od naših kompanija ni u pogledu njihovih poslovnih rezultata, ni razvojnih planova, niti su se dogodile drastične promene u menadžmentu“, kazala je Dostanić.

Ona je istakla da su se na skorašnja dešavanja na domaćoj berzi prelili i efekti krize na tržištima kapitala u svetu. „I na mala tržišta koja nisu sada tako zanačajan sastavni deo globalnog tržišta kapitala taj efekat se oseća, ali manje i sa jednom dužom vremenskom distancom“, ocenila je direktorka Beogradske berze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: