Tri milijarde RSD za zapošljavanje

Iz budžeta Srbije za 2008. godinu biće izdvojeno tri milijarde dinara za aktivne mere zapošljavanja, saopštila je NZS.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 27.11.2007.

08:57

Default images

"U 2008. godini u planu je otvaranje 17 hiljada novih radnih mesta, od kojih 5 hiljada preko samozapošljavnja, a 12 hiljada preko subvencija koje koriste poslodavci", izjavila je zamenica direktora Nacionalne služba za zapošljavanje (NSZ) Vesna Raca Radisavljević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Na konferenciji za štapmu najavljeno je učešće NSZ-a na sajmu preduzetništva "Biznis baza", koji će biti održan od 28. novembra do 1. decembra na Beogradskom sajmu.

Vesna Raca Radisavljević je podsetila da je u 2007. godini za aktivne mere zapošljavanja izdvojeno 2,3 milijarde dinara, od čega je oko 1,2 milijardi za razvoj preduzetništva i programe zapošljavanja.

Ona je navela i da je na evidenciji NSZ-a u septembru bilo 808 hljada nezaposlenih, od kojih 37 odsto ima niske kvalifikacije i naglasila da je potrebno raditi na obuci i obrazovanju tih lica.

Radisavljevićeva je najavila da će NSZ na sajmu "Biznis baza" zajednički nastupiti sa partnerima: Mobilnom telefonijom Srbije (MTS), Majkrosoftom (Microsoft), Prokredit bankom (ProCredit) i Komtrejd (ComTrade) grupom.

Prema njenim rečima, na predlog NSZ-a, na sajmu će učestvovati i 28 preduzetnika koji su koristili subvencije za samozapošljavanje i druge pomoći te službe, a uspešno posluju.

NSZ će u okviru sajma održati i četvorodnevnu konferenciju, na kojoj će predstaviti rezultate rada u razvoju preduzetništva u Srbiji, kroz prezentaciju izabranih i podržanih preduzetnika.

Svrha sajma preduzetništva jeste podsticaj razvoja malih i srednjih preduzeća svih privrednih delatnosti, kao i razvoj opšte preduzetničke kulture u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: