PKS:Slovenija uložila oko 800 mil.€

Slovenačke investicije u Srbiji su do kraja septembra iznosile oko 800 miliona evra, kaže Miloš Bugarin.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2007.

11:16

Default images

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin je naglasio da su "između 2000. i 2006. godine strani investitori u Srbiji ostvarili za pet milijardi i 810 miliona evra neposrednih ulaganja, a slovenački investitori su među najznačajnijima".

"Ukupna vrednost investicija koje su vaša preduzeća ostvarila kod nas do kraja septembra, iznosi oko 800 miliona evra", rekao je Bugarin u razgovoru za nedeljni dodatak "Dela".

On je dodao da "ako se uračunaju već dogovoreni poslovi, koji još nisu realizovani, radi se o dobrih 900 miliona evra" slovenačkih investicija.

Predsednik Privredne komore Srbije je, pored ostalog, izneo podatak da slovenačke kompanije u Srbiji imaju oko 400 preduzeća, a među
najvećim su Merkator, koji se nalazi na osmom mestu najvećih stranih investitora u Srbiji.

Merkatoru slede Cimoc, Helios, Droga Kolinska, NLB, Osiguranje Triglav i drugi, a veoma su aktivni i investicioni fondovi koji su "među najvećim investitorima na srpskom finansijskom tržištu", rekao je Bugarin u razgovoru za finansijski dodatak ljubljanskog lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: