Plaza centar u Kragujevcu

Kompanija ''Plaza centers'' će na proleće početi gradnju tržnog i zabavnog centra u Kragujevcu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 22.11.2007.

18:01

Default images

Jedna od najvećih evropskih multinacionalnih kompanija u Evropi ''Plaza centers'' počeće na proleće naredne godine gradnju modernog, multifunkcionalnog tržno-poslovnog-šoping i zabavnog centra površine 100 hiljada kvadratnih metara vrednog 100 miliona evra.

Direktor Plaza centers za Srbiju Žarko Pavlović, rekao je na konferenciji za novinare da je ta kompanija kupila 2,5 hektara zemljišta u naselju Stara radnička kolonija.

On je najavio da će izgradnja centra, u kome će biti smešteno preko 100 brendiranih svetskih firmi i domaćih proizvođača, biti završena u jesen 2009. godine.

"U okviru našeg kompleksa pored trgovine ponudićemo i druge sadržaje. Igraonicu za decu, kuglanu, internet kafe, restorane, bisokpsku salu itd. Na taj način, pored građana Kragujevca, u srce Šumadije svakodnevno će dolaziti između 10 i 15 hiljada građana iz ostalih krajeva Srbije", rekao je Pavlović.

On je naglasio da će radovi na izgradnji ovog centra biti povereni kragujevačkim građevinskim firmama a da će posao u Plaza centru nakon otvaranja dobiti oko 2.000 građana Kragujevčana.

"Naši planovi su da u narednom periodu, s obzirom da je Stara radnička kolonija gde ćemo graditi centar perspektivna lokacija, učestvujemo u modernizaciji naselja i stambenoj izgradnji", rekao je Pavlović.

On je rekao da će u samu gradnju objekta biti uloženo još 100 miliona evra a da će grad Kragujevac, po osnovu napalate građevinskog zemljišta, od ove investicije obezbediti prihod od dodatnih četiri miliona evra.

Pavlović je rekao da je Plaza Centers spremna da u Srbiju uloži oko dve milijarde evra. Prvi objekat biće izgradjen u Kragujevcu a u planu je gradnja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Valjevu i Kruševcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: