Verano potpisao ugovor o prodaji RK

Kompanija Verano je potpisala ugovor o prodaji kompanije Robne kuće "Beograd", saopštila je Agencija za privatizaciju.

Srbija

Izvor: B92, Blic

Ponedeljak, 05.11.2007.

08:55

Default images

Direktor te kompanije, Radomir Živanić, izlicitarao je 29. oktobra najvišu cenu i pobedio na aukciji za prodaju RK "Beograd" u stečaju, ponudivši 360 miliona evra. Agencija navodi da Verano treba da nakon potpisivanja ugovora podnese dokumentaciju Komisiji za zaštitu konkurencije, koja bi trebalo da utvrdi da li kupovinom RK "Beograd", Verano dobija monopolski položaj.

Sa druge strane, predstavnici “Marfin investment grupe” (MIG) otkazali su za danas planirani dolazak u Beograd i finaliziranje dogovora sa Veranom. Kako je ranije bilo najavljeno, delegacija MIG-a je trebalo danas da doputuje u Beograd, kako bi sa pobednikom na aukciji za prodaju Robnih kuća razgovarala o njihovom učešću u finansiranju kupovine tog preduzeća.

„Nećemo danas prisustvovati potpisivanju ugovora ‘Verana’ i Agencije za privatizaciju, kao što je bilo najavljeno. Da li ćemo i kada doći u Beograd, još uvek ne znamo“, rekao je visoki zvaničnik grčke kompanije uključen u pregovore, naglasivši da to ne mora automatski da znači postojanje problema.

Iako je istog dana kada je održana aukcija na sajtu MIG-a objavljeno da je ta kompanija postigla dogovor sa Verano Motorsom o dvotrećinskom vlasništvu nad kompanijom RK "Beograd", Živanić je tvrdio da još nije potpisao nikakav ugovor sa tom kompanijom. On je tada kazao da su pregovori sa tom grupom u toku i da bi voleo da postigne sporazum sa MIG-om, ali da još nije definisano sa kojim udelom bi ta grupa učestvovala u vlasništvu RK „Beograd".

Dinkić: Nemam informacije da je "Marfin investment grupa“ odustala

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić izjavio je da nema informacije da je "Marfn Investment grupa" iz Grčke odustala od kupovine Robnih kuća "Beograd".

"Ukoliko kupac ne ispuni uslove iz ugovora, državi bi ostalo 44 miliona evra, a onda bi drugorangirani kupac ušao u pregovore da kupi Robne kuće za 355 miliona evra, što bi onda značilo da bi Robne kuće ukupno bile prodate za oko 400 miliona evra", rekao je Dinkić.

On je dodao da ne očekuje da se to dogodi, jer je 44 miliona evra „isuviše veliki ulog Verano motorsa da bi se on sa tim igrao“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

17 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: