Novi generalni direktor Jat ervejza

Vlada Srbije imenovala je Sašu Vlaisavljevića za novog generalnog direktora državne aviokompanije Jat ervejz (Airways).

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 25.10.2007.

19:05

Default images

Vlaisavljević je do sada bio direktor zemaljskih poslova Jata, član je Demokratske stranke i predsednik stranačkog Odbora za privredu. Kako je Beti rečeno u Jatu, novi generalni direktor u srpskoj aviokompanije radi više od 10 godina, a obavljao je i dužnost šefa operativnog centra.

Trenutno je u toku priprema privatizacije Jat ervejza, a prema najavama poslovodstva, savetnik, američka kompanija Rotšild, trebalo bi da završi nacrt strategije prodaje aviokompanije u novembru.

Jat ervejz je u prvih devet meseci ove godine prevezao 1.044.290 putnika, devet odsto više nego u istom periodu prošle godine, a popunjenost putničke kabine povećana je za četiri indeksna poena i dostigla je 63 odsto.

Tokom predstojeće zimske sezone Jat će putnike prevoziti sa flotom od 12 aviona, koji su u proseku stari 20 godina, a u prošloj godini je ostvario dobit od četiri miliona evra.

Funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora Jat ervejze do sada je obavljao Nebojša Starčević, koga je na tu funkciju bio predložio Srpski pokret obnove (SPO).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: