Uvećan prihod "Telenora" u Srbiji

Prihod kompanija "Telenor" u trećem kvartalu 2007. uvećan je u odnosu na prethodni za 13,41%, što iznosi 8,1 milijardi dinara.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 25.10.2007.

13:31

Default images

Generalni direktor "Telenora" u Srbiji Stajn-Erik Velan tim povodom je rekao da je porast prihoda rezultat stalnog rasta korisničke baze u kombinaciji sa povećanim prosečnim korišćenjem.

Navedene brojke, prema njegovim rečima, potvrđuju rast srpske privrede u poslovnom okruženju i pokazuju da je Srbija sve bliža standardima Evropske unije.

Velan je istakao da su ukupna ulaganja te kompanije u Srbiji ove godine dostigla skoro šest milijardi dinara, uključujući i treće tromesečje.
Kada je reč o rezultatima za treći kvartal 2007. na globalnom nivou, preliminarni podaci pokazuju da je prihod kompanije porastao za 12 odsto u odnosu na isti period lane i iznosi 3,43 milijardi evra.

Kompanija "Telenor" je jedan od vodećih svetskih mobilnih operatera, sa više od 133 miliona pretplatnika širom sveta, uključujući i više od 2,8 miliona korisnika u Srbiji, navedeno je u saopštenju kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: