Špar želi da uđe na tržište Srbije

Austrijski trgovinski lanac Špar zainteresovan je za ulazak na tržište Srbije, saopštilo je Ministarstvo trgovine i usluga.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 25.10.2007.

14:07

Default images

U saopštenju ministarstva se navodi da je ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo razgovarao sa direktorima Špara, Karlom Bumbergerom i Karlom Adamekom.

Razgovor je vođen u sklopu susreta ministra Bubala sa privrednom delegacijom austrijske pokrajine Salcburg, koju je predvodio viceguverner Vilfrid Haslauer, a na kom je razgovarano o ekonomskoj saradnji Srbije i Austrije, posebno pokrajine Salcburg.

U austrijskoj privrednoj delagaciji su bio je i direktor sajma u Salcburgu Matijas Limbek, koji je potvrdio zainteresovanost tog sajma za kupovinu Beogradskog sajma.

Špar je najveći austrijski lanac supermarketa koji u Austriji ima više od hiljadu objekata, preko 500 u Italiji, i oko 280 u Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj i Hrvatskoj, a zapošljava 25 hiljada radnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: