Srbijagas i MOL obezbeđuju gas

Preduzeće Srbijagas i MOL Grupa su saopštili da su obezbedili dodatne količine prirodnog gasa za Srbiju.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2007.

14:29

Default images

Srbijagas i MOL Grupa su ponovo pronašli rešenje kako da se obezbede dodatne količine prirodnog gasa za Srbiju, u slučaju da vremenski uslovi zime koja sledi to zahtevaju i ako se pokaže da deset miliona kubnih metara dnevno ruskog gasa nije dovoljno, kaže se u saopštenju.

Kao nastavak izuzetne poslovne saradnje i iskustava od prošle godine, danas su u Budimpešti Srbijagas i MOL Grupa potpisali ugovor prema kojem je MOL Grupa spremna da iz sopstvenih izvora obezbedi Srbijagasu od pola do jednog miliona kubnih metara gasa na dan, u slučaju da su potrebe za prirodnim gasom veće od maksimalne dnevne raspoloživosti ruskog gasa.

“Na osnovu prošlogodišnje saradnje bili smo uspešni u brzom iznalaženju dogovora, kojim Srbijagas i MOL Grupa već drugu godinu obezbeđuju dovoljne količine prirodnog gasa za domaćinstva, ali i privredu u slučaju hladne zime”, izjavio je generalni direktor Srbijagasa Miloš Milanković i dodao da je “MOL još jednom pokazao visok stepen fleksibilnosti i dokazao da je pouzdan poslovni partner kada je reč o iznalaženju rešenja”.

Lajoš Alać, izvršni potpredsednik za strategiju i poslovni razvoj MOL Grupe, kaže da ”MOL grupa savršeno razume situaciju u Srbiji i značaj sigurnog obezbeđivanja energijom, s obzirom na to da Mađarska koristi značajne količine prirodnog gasa kao izvor energije. Zadovoljsto nam je da smo u situaciji da obezbeđujemo ne samo potrebe Mađarske, već i da pored tranzita prirodnog gasa, pružimo i dodatne količine gasa Srbiji, našem južnom susedu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: