Komtrejd iduće godine na LSE

Kompanija Komtrejd (Comtrade) planira da iduće godine izađe na Londonsku berzu, najavio je njen vlasnik Veselin Jevrosimović.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 17.10.2007.

17:05

Default images

Jevrosimović je na IT konferenciji "Sinergija 07" u Novom Sadu rekao da je veći deo priprema za taj poduhvat Komtrejd već obavio te da očekuje da kompanija već sredinom 2008. godine bude listirana na Londonskoj berzi akcija.

"Paralelno sa izlaskom na Londonsku, listiraćemo deo naših akcija i na Beogradskoj berzi", naveo je Jevrosimović.

On je dodao da Komtrejd posluje u više sektora u IT industriji, pre svega u distribuciji računara i komjuterske opreme, proizvodnji kompjuterske opreme, kao i u razvoju softvera i poslovnih aplikacija.

"Da nije te sveobuhvatnosti, nikada ne bismo mogli da izađemo na Londonsku berzu, a inostrani ulagači ne bi imali toliko poverenja u nas", kazao je Jevrosimović.

Prema njegovim recima, Komtrejd je danas najveća IT kompanija u jugoistočnoj Evropi, ali se širi i na druga tržišta pa od nedavno ima svoje podružnice i u SAD i u Saudijskoj Arabiji.

"Naš plan je da postanemo vodeća IT kompanija u istočnoj Evropi", kazao je vlasnik Komtrejda.

"Sinergija 07" u Novom Sadu počela je sinoć i trajaće do petka, 19. oktobra. Prema najavi organizatora, posetioci "Sinergije 07" biće u prilici da u naredna tri dana čuju 105 predavanja organizovanih u 12 tematskih celina, koje će održati 90 IT stručnjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: