Valjevski duvan čvarci brend za EU

Valjevski duvan čvarci će se kao prepoznatljiv srpski brend izvoziti u Evropsku uniju, rečeno je u Privrednoj komori Srbije.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.10.2007.

15:43

Default images

Čvarci poseduju zaštićen žig, a narednih dana dobiće kompletan sertifikat sa zaštićenom tehnologijom proizvodnje, po pravilima Evropske unije, što će omogućiti da se kao prepoznatljiv srpski brend izvoze na to tržište.

Potpredsednik Privredne komore Stojan Jevtić kaže da EU dozvoljava određenim proizvodima pristup na svoje tržište, samo ako su zaštićeni po njenim pravilima i dodao da valjevski duvan čvarci predstavljaju originalan proizvod u svetu jer se prave po jedinstvenoj tehnologiji.

Jevtić je rekao da će Privredna komora Srbije nastojati da što više proizvoda iz Srbije dobije zaštitu i sa tim ciljem je angažovala italijansku privrednu komoru da pomogne u tom poslu, jer je Italija zemlja koja u EU ima najviše zaštićenih proizvoda, čak 162.

On je naveo primere Kine koja na tržištu EU ima deset zaštićenih proizvoda, kao i Bolivije čija je "bonito" kafa takođe zaštićeni brend na evropskom tržištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: