Telekom inicirao dupliranje ADSLa

Internet provajderi sa ADSL paketom direktnog pristupa globalnoj mreži od Telekoma Srbija dobili mogućnost dupliranja brzine.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.09.2007.

09:32

Default images

Kako je agenciji Beta rečeno u Telekomu Srbija, krajnjim korisnicima obezbeđeno je dupliranje brzina ADSL usluge po nepromenjenoj ceni i ujedno uveden novi paket, za sada jedinstven na tržištu, odnosno brzinski paket 256/64 Kbps, po izuzetno povoljnoj ceni od 999 din.

Direktor sektora za razvoj Direkcije za međunarodne usluge preduzeća Zoran Perović je istakao da će neki Internet provajderi, kojima je duplirana brzina priključka ADSL-a za krajnje korisnike, uslugu moći da pružaju po nepromenjenim ili povećanim cenama, što će zavisiti od prihvatanja takozvanog "lojaliti" (loyality) programa Telekoma Srbija.

Akciju dupliranja brzine ADSL-a pokrenuo je početkom septembra Telekom Srbija, a prema informacijama iz tog preduzeća za telekomunikacije, odziv provajdera u Srbiji na zavidnom je nivou.

Direktor sektora za razvoj Direkcije za međunarodne usluge Telekoma je precizirao da će provajderi koji prihvate taj program, primera radi na tri godine, što znači 40 odsto popusta na uslugu ADSL-a provajderu, moći da zadrže konstantnu cenu usluge direktnog pristupa Internetu.

"U slučaju da ne sklope ugovor, provajderi će verovatno morati da povećaju cene, ali to će tržište pokazati", dodao je Perović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

22 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: