MTS dobio 700.000 novih korisnika

Mobilna telefonija Srbije (MTS) ove godine dobila je 700 hiljada novih korisnika, od čega 230 hiljada u postpejd tarifi.

Srbija

Izvor: FoNet

Petak, 31.08.2007.

13:19

Default images

Direktor te kompanije Vladimir Lučić je rekao da, prema najnovijim istraživanjima, MTS, sa pet miliona korisnika, drži 63 odsto tržišta mobilne telefonije u Srbiji.

Kupovinom mobilnih operatera u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, MTS je, kako je istakao Lučić, povezala "više od šest milona prijatelja" u jednu mrežu, jer je ukinut roming prema tim državama.

U Republici Srpskoj je MTS od juna, kada je preuzeo mobilnu mrežu, dobio 70 hiljada novih korisnika, pa ih je sada tamo ukupno 705 hiljada, dok je u Crnoj Gori, za samo nepuna dva meseca rada, stekao 97 hiljada korisnika.

Kompanija MTS je, u okviru postojećih Bel postpejd tarifa, snizila cene poziva za 35 odsto, a predstavila je i tri nova postpejd paketa, u okviru kojih se može kupiti i telefonski aparat za samo jedan dinar.

Direktor sektora za marketing i prodaju Jelena Stojanović najavila je da će korisnici postojećih "bel" postpejd paketa, pored jeftinijih poziva, od 1. oktobra moći da nepotrošene besplatne minute i SMS poruke prebace u naredni meseci, odnosno iskoriste ih u naredna tri meseca.

Stojanovićeva je najavila uvođenja tri nova postpejd paketa - "hello", "fresh" i "mix". Za mesečnu pretplatu od 150 dinara u "hello" postpejd tarifi korisnik ima mogućnost da u MTS mreži obavi minut razgovora po ceni od 2,8 dinara, u nacionalnom saobraćaju po ceni od 5,8 dinara, dok je cena SMS poruke 2,2 dinara.

U okviru "fresh" tarifnog paketa korisnik sam planira mesečni račun, koji može biti 500, hiljadu, dve ili četiri hiljade dinara, a što je iznos isplaniranog računa viši to je minut razgovora povoljniji i može biti od 1,8 dinara u MTS mreži, odnosno 4,8 dinara u nacionalnom saobraćaju.

Stojanovićeva je navela da je glavna karakteristika "mix" postpejd paketa ista cena razgovara ka svim mrežama, a zavisi od izbora paketa i mesečne pretplate koja može biti 250, 500 i hiljadu dinara.

Dodatna pogodnost za korisnike tog tarifnog profila je što u okviru pretplate korisnik dobija odredjeni broj besplatnih minuta i SMS poruka ka svim merežama u nacionalnom saobraćaju, koji važe tri meseca, rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: