Plasmani Hipo banke preko 70 mil. €

Ukupni plasmani preduzetnicima, malim preduzećima i poljoprivrednim proizvođačima Hipo banke su premašili 70 miliona evra.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.08.2007.

14:22

Default images

Hipo banka u Srbiji je saopštila da su plasmani preduzetnicima i malim preduzećima su u prvoj polovini godine dostigli 40 miliona evra, dok je u istom periodu individualnim poljoprivrednim proizvođačima plasirano više od 30 miliona evra.

Banka se nakon trogodišnje uspešne saradnje sa Ministarstvom poljoprivrede i Garancijskim fondom i u 2007. godini prijavila na konkurs za administriranje kratkoročnih i dugoročnih kredita registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima iz budžeta Srbije.

U Hipo banci naglašavaju da su i dalje jedina banka u zemlji koja izdaje kreditne i debitne kartice poljoprivrednicima, pruža uslugu SMS obaveštavanja o promeni stanja računa, odobrava dozvoljeni minus po tekućem računu i nudi stimulativne kamate na štednju, sve u okviru "hipo agrar" paketa.

Krediti za kupovinu opreme i mehanizacije se odobravaju na period do 10 godina, krediti za kupovinu zemlje do 15 godina, a projekte izgradnje farmi i drugih proizvodnih objekata na čak 20 godina.

Hipo banka omogućava da klijenti koji otvaraju račun svoje radnje ili preduzeća kod te banke mogu dobiti kamatu za dinarske kredite od 1,5 do 2,5 odsto mesečno i dozvoljeno prekoračenje po tekućem računu u iznosu od tri odsto prihoda iz prethodne godine, sa istom kamatnom stopom od 1,5 do 2,5 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: