Nema opravdanja za višu cenu hleba

Ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević izjavio je da je "povećanje cene hleba apsolutno neopravdano".

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 25.08.2007.

17:01

Default images

"Cene moraju da se formiraju tržišno, ali moj utisak je da se cene u Srbiji, bar ovih zadnjih mesec dana, mnogo više formiraju pod uticajem psiholoških faktora i očekivanja da će one rasti u čitavom lancu proste reprodukcije", izjavio je ministar u Svilajncu koji je posetio povodom sto dana rada Vlade.

Milosavljević je podsetio da "svako ko se malo bavi poljoprivredom zna da mlinari još nisu počeli da melju pšenicu ovogodišnjeg roda, da pšenica po višoj ceni nije ušla u mlinove i nije se pretvorila u hleb pa razloga za ovako brzi rast cena hleba nije bilo".

On je izrazio uverenje da će "konkurencija i zdrava ekonomska logika pobediti i da će zbog većih cena neki pekari izgubiti deo potrošača, a dobiće ih oni koji su umereno išli sa poskupljenjem".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: