Karslberg ulaže 15 mil. € u Srbiju

Kompanija Karlsberg (Carlsberg) u Srbiji investiraće 15 miliona evra u pivaru u Čelarevu.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.08.2007.

16:30

Default images

Generalni direktor Karslberga za jugoistočnu Evropu Isak Šeps najavio je da će ta danska kompanija investirati 15 miliona evra u proširenje proizvodnih pogona pivare u Čelarevu. On je na konferenciji za novinare rekao da će proširenje omogućiti povećanje proizvodnje u čelarevskoj pivari na dva miliona hektolitara piva godišnje i dodao da bi radovi trebalo da budu završeni do maja sledeće godine.

"Karslberg je u prvoj polovini ove godine prodao 710 hiljada hektolitara piva u Srbiji, što je za 36 odsto više nego u istom periodu 2006. godine, ali je to jedva zadovoljilo potražnju na tržištu, tako da je neophodno povećanje proizvodnje", naveo je Šeps.

On je kazao da je od preuzimanja pivare u Čelarevu 2004. godine danski Karlsberg investirao više od 110 miliona evra u Srbiji, a tokom prošle godine u državni budžet je uplaćeno više od 17 miliona evra poreze, doprinosa, carinskih taksi i drugih dažbina.

Šeps je rekao da su u toku i pregovori za početak izvoza lav piva o i neke druge evropske zemlje, osim Crne Gore i Bosne i Hercegovine, u kojima se trenutno prodaje.

Karslberg Srbija je u saradnji sa češkom pivarom Budvar, naveo je on, u avgustu počeo prodaju piva "budvajzer" (Budweiser) na srpskom tržištu.

Pivara u Čelarevu proizvodi "lav" pivo, koje trenutno zauzima drugu poziciju po udelu na srpskom tržištu iza apatinskog "jelena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: