Tigar i Grinhaus ulažu 40 mil. evra

Pirotski Tigar i britanski fond Grinhaus planiraju investiciju od 40 miliona evra u proizvodnju predmeta od recikliranih guma

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2007.

15:19

Default images

Tigar i Grinhaus planiraju formiranje objedinjenog programa u okviru koga će se vršiti mlevenje istrošenih guma u granulat, a od granulata raditi razni proizvodi u domenu sportskih površina, sportske opreme, dečijih igrališta i putne infrastrukture.

Ti proizvodi će se prodavati na prostorima bivše Jugoslavije preko Tigar Trgovina, kao i na inostranim tržištima uz finansijsku i poslovno-razvojnu podršku Grinhausa. Takođe, planira se osnivanje inostranog entiteta“Tigar International”, čija će strategija obuhvatiti i akvizicije i organski razvoj.

Majkl O’Liri-Kolins, generalni direktor Grinhausa kaže da su “Tigrova očigledna posvećenost stalnim inovacijama i izuzetna vezanost za svoju delatnost bili među ključnim motivima za razmatranje ovog ulaganja”.

“Raduje me što smo u mogućnosti da pristupimo razvoju ovog partnerstva sa Grinhausom, s obzirom na dalekosežne efekte u pogledu perspektiva našeg programa tehničke gume,” izjavio je Dragan Nikolić, predsednik Tigra, i dodao da je “jedan od ključnih razloga Tigrove zainteresovanosti za partnerstvo mogućnost ubrzanja realizacije i proširenja već postojećih planova, uz angažovanje kapitala i kapaciteta Greenhousa”.

Grinhaus Investments je privatni investicioni fond čija je osnovna delatnost učešće u kapitalu drugih pravnih lica sa orijentacijom na razvoj tržišta srednje i jugoistočne Evrope, kao i sub-saharske Afrike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

15 h

Podeli: