Hleb već poskupeo u Vojvodini

Cene hleba već su povećane u 80 odsto pekara u Vojvodini i većini u južnoj Srbiji, kaže predsednik Unije privatnih pekara.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 13.08.2007.

17:42

Default images

"Unija privatnih pekara Srbije preporučila je pekarima da nova cena hleba bude između 30 i 35 dinara", izjavio je predsednik Unije privatnih pekara Srbije Zoran Pralica.

On kaže da očekuje da će za par dana hleb poskupeti i u Beogradu i zapadnoj Srbiji i dodao da će nova cena zavisiti i od regiona, ponude i kvaliteta hleba.

Prema njegovim rečima, formiranje cena hleba je slobodno i zavisi od konkurencije među proizvođačima. "Ukoliko su pekare imale sopstvene rezerve moguće je da će držati nižu cenu hleba, dok ne potroše zalihe", izjavio je Pralica. On je napomenuo da hleb nije poskupeo 2,5 godine, dok su voda, struja, naft, kvasac i aditivi, poskupeli dva do tri puta.

Unija privatnih pekara Srbije obuhvata sedam hiljada pekara, u kojima je zaposleno oko 70 hiljada radnika.

Direktor Beogradske pekarske industrije Momir Lazić je izjavio da će to preduzeće povećati cenu hleba, ali nije mogao da precizira kada će se to desiti, ni kolika će cena biti. "Poskupljenja će biti i pitanje je dana kada će se to desiti", kazao je on i dodao da ta industrija još analizira situaciju na tržistu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: