Hotel "Nais": Promet veći pet puta

Hotel "Nais" na auto-putu Niš-Beograd povećao je promet više od pet puta u odnosu na prvih sedam meseci prošle godine.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 11.08.2007.

13:20

Default images

Zastupnik kapitala "Srbijaturista" Tomislav Milanović izjavio je da su gosti u najvećem broju turski državljani na radu u inostranstvu, pa je kuhinja prilagođena njihovim zahtevima i ukusu, a svi konobari "Naisa" se sa Turcima sporazumevaju na njihovom maternjem jeziku.

U "Naisu", koji posluje u sklopu "Srbijaturista", prošlog meseca bilo je više od pet hiljada gostiju koji su noćili, naveo je Milanović i dodao da se ne evidentiraju gosti koji koriste samo ugostiteljske usluge ili ostanu na bazenu.

"U julu je ostvareno oko devet hiljada noćenja u svim smeštajnim kapacitetima "Srbijaturista", što je povećanje od četiri puta u odnosu na prošlu godinu", precizirao je Milanović.

On je rekao da se sličan efekat očekuje u avgustu, a u prvih 10 dana ovog meseca u "Naisu" je bilo oko 1,5 hiljada gostiju na noćenju.

Turističko preduzeće "Srbijaturist" bilo je vlasništvo američkog biznismena srpskog porekla Srbe Ilića od septembra 2003. do juna 2006. godine, kada je Agencija za privatizaciju donela odluku o raskidu tog ugovora.

Ilić je kupio "Srbijaturist" za 1,1 miliona dolara, a ugovorom o kuporodaji preuzeo je obavezu da u roku od tri godine investira devet miliona dolara i unapredi poslovanje preduzeća.

Kako, prema oceni Agencije za privatizaciju, Ilić nije ispunio obaveze o roku, kuporodajni ugovor je raskinut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: