"Total holidej" kupuje zgradu MUP-a

Firma "Total holidej" je donela poziv da potpiše ugovor za kupovinu zgrade saveznog MUP-a u ulici Kneza Miloša.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 03.08.2007.

13:53

Default images

Ta kompanija je ponudila 29,1 milion evra za zgradu saveznog MUP-a u ulici Kneza Miloša, kaže suvlasnik te firme Žarko Pavlović i dodaje da je predlog ugovora Direkcija uputila kupcu, zajedno sa pozivom da se naredne nedelje potpiše ugovor o kupoprodaji.

On je rekao da će investitor celu sumu isplatiti odmah po potpisivanju ugovora, odnosno najkasnije za petnaest dana, i da odmah nakon toga kreće u akciju promene detaljnog regulacionog plana i pokretanje procedure za dobijanje svih neophodnih dozvola.

"Total holidej" će tražiti da se izmenom regulacionog plana poveća površina dozvoljene kvadrature za gradnju i uputiće apel državnim institucijama da se kompaniji izađe u susret po tom pitanju. "U interesu grada je da što pre dobije velelepni objekat koji smo mi već nazvali “zlatna kapija“ Beograda", naveo je on.

Pavlović je istakao da prilikom potpisivanja ugovora neće biti nikakvih dodatnih uslovljavanja, niti zahteva za dodatnim klauzulama "jer je Direkcija za imovinu svoj posao dobro odradila", kao i da je sada red na institucije grada da pomognu u realizaciji ove investicije.

Za kupovinu zgrade Saveznog MUP-a  pristigle su četiri ponude. Ponude dve kompanije, odnosno izraelske firme "Aviv ocif grup" čija je ponuda glasila na 30 miliona evra i firma Arhitektsperoink koja je ponudila 31 miliona evra, u startu su odbijene zbog nekompletne dokumentacije i nedostavljanja bankarske garancije.

Prvog dana tendera odustala je kompanija koja je dala najpovoljniju ponudu "Plaza centers PPM" od 35,3 miliona evra, a kao razlog navedeni su kratki rokovi za analizu isplativosti projekta, jer je tek naknadnom analizom utvrđena “negativna računica“.

Investitor koji je pobedio na tenderu najavio je ranije da će sagraditi hotel visoke kategorije, poslovnu zgradu klase A u okviru koje će zaposleni imati sve što im je potrebno - poštu, banku, renta-kar službu, saunu, restorane, kao i velik šoping mol. Vrednost investicije bila bi oko 200 miliona evra, a u zgradama koje bi bile napravljene radilo bi oko dve hiljade ljudi.

Na prethodnom tenderu koji je okončan u martu kao kupac proglašena je Soravija grupa kojoj je ponudila 35 miliona evra, ali je Direkcija za imovinu diksvalifikovala "jer je ta firma dodatno postavila uslov da prodajnu cenu isplati nakon dobijanja određenih dozvola". Nakon toga započeti su pregovori sa drugorangiranim ponuđačem, PPM-m, ali su i oni proglašeni neuspešnim, jer ta firma nije mogla da se obaveže da će u celini isplatiti kupoprodajnu cenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: