Vlada odobrila 100 evra po ha

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o uslovima i načinu korišćenja sredstava za regresiranje 100 evra po hektaru.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2007.

18:15

Default images

Svi registrovani poljoprivrednici koji imaju do 10 hektara zasejanih obradivih površina imaju mogućnost da u gotovini dobiju 8 dinara dinara po hektaru, rekao je ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević na konferenciji za novinare nakon sednice vlade.

Oni koji imaju između 11 i 100 hektara obradivih površina, što je gornji limit za korišćenje te podsticajne mere, mogu to pravo da iskoriste pokazivanjem fiskalnih računa i to kroz regres za đubrivo, gorivo i sortno seme, dodao je on.

Milosavljević je precizirao da će sumu od 8 hiljada dinara po hektaru takva domaćinstva moći da iskoriste kroz 3,5 hiljada dinara za dizel gorivo, 2,5 hiljade dinara za mineralno đubrivo i 2 hiljade dinara za deklarisano seme.

Kako je naveo, korisnici bioobnovljivih goriva imaće za 10 odsto povećan iznos regresa i on će iznositi 3,85 hiljada dinara.

Ministar poljoprivrede je izrazio očekivanje da će ta sredstva biti dostupna poljoprivrednicima početkom avgusta.

Milosavljević je kazao da prava na sredstva po toj uredbi ima preko 300 hiljada registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

Vlada je usvojila i Uredbu za korišćenje podsticajnih sredstava za tov junadi u 2007. godini, što je takođe novina koja bi trebalo da poveća interes za stočarstvo, naveo je on.

Milosavljević je kazao da ta uredba omogućava da registrovani poljoprivrednik dobije 7 hiljada dinara za utovljeno grlo domaćeg šarenog govečeta i 3 hiljade dinara za utovljeno grlo ostalih rasa goveda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: