Nema premeštanja Luke Beograd

Luka Beograd neće se do daljeg premeštati na drugu lokaciju i nastaviće uobičajeno poslovanje u oblasti saobraćaja i skladištenja.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2007.

13:03

Default images

Izvršna direktorka marketinga Luke Nataša Bojanić izjavila je za agenciju Beta, da "za sada nije stigla ni jedna zvanična informacija, niti pisani dokument" o premeštanju Luke Beograd na neku drugu lokaciju u Beogradu.

"Do daljeg ćemo nastaviti normalno da poslujemo, a ove godine strategija je da generalno povećavamo robni promet i klasične lučke usluge koje pružamo", precizirala je Bojanić.

Prema njenim rečima, u savsko pristanište Luke Beograd, koje je renovirano prošle godine, ove godine uploviće više od 400 stranih brodova "kruzera", sa velikim brojem stranih turista.

Ona je dodala da ni na toj lokaciji neće biti "promena", jer su turisti "oduševljeni uslugama" Luke i načinom organizovanog boravka u glavnom gradu.

Izvršna direktorka marketinga Luke Beograd istakla je da se svake godine na savskom pristaništu Luke, koja je i granični prelaz, povećava broj brodova koji uplovljavaju i isplovljavaju.

Prema podacima iz prospekta kompanije sa Beogradske berze, 92,73 odsto ukupnog kapitala Luke ima akcionar Vorldfin S.A. (Worldfin S.A.).

Prošle godine Luka Beograd je, prema istim podacima, zabeležila pad neto dobiti na oko 4,1 miliona dinara sa oko 12,6 miliona dinara u 2005. godini.

Cena akcije Luke Beograd na Beogradskoj berzi je 5.200 dinara, a maksimalna ikada dostignuta cena bila je 11. aprila ove godine, 7.400 dinara po akciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: