Dogovor FIMA Investa i Metals banke

FIMA Invest je počeo realizaciju ugovora o posredovanju u prodaji investicionih jedinica sa novosadskom Metals bankom.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.06.2007.

13:11

Default images

Interna revizorka FIMA Investa Nevenka Mićanović rekla je da je to Društvo za upravljanje investicionim fodovima želelo da na taj način svim potencijalnim članovima fonda omogući da postanu vlasnici investicionih jedinica preko poslovne mreže Metals banke.

Podsetivši da je Komisija za hartije od vrednosti Srbije 7. maja Društvu dala dozvolu za rad, ona je rekla da FIMA Invest, u okviru kojeg je organizovan otvoreni fond FIMA Proaktiv (ProActive), trenutno upravlja fondom od oko milijardu dinara i ima oko dve hiljade članova, od čega su oko 90 odsto fizička lica.

Startna vrednost investicione jedinice FIMA Investa bila je, kako je rekla njegova revizorka, 1.002 dinara, a trenutno je 1.051 dinar.

Mićanović je precizirala da je prodaja investicionih jedinica, nakon probnog perioda, u punom obimu počela ove nedelje i da je FIMA Invest do sada najviše ulagala u akcije domaće prehrambene industrije na Beogradskoj berzi.

U skladu sa Pravilnikom o investicionim fondovima, otvoreni fond FIMA Proaktiv svrstan je u fondove rasta vrednosti imovine čija je osnovna karakteristika da ulaže najmanje 75 odsto svoje imovine u vlasničke hartije od vrednosti.

Direktorka sektora za poslove sa stanovništvom Metals banke Verica Janković rekla je da je plan banke da poslovnu mrežu, koja će uskoro imati stotinjak poslovnih jedinica u 30 gradova, osposobi i za ponudu investicionih jedinica FIMA Investa. Ona je najavila i da Metals banka priprema atraktivnu ponudu osiguranja zajedno sa strateškim partnerom, kompanijom DDOR Novi Sad, pojedinačno najvećim akcionarom banke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: