Objavljen tender za zgrade MUP-a

Republička Direkcija za imovinu je ponovo, po četvrti put, raspisala oglas za prodaju kompleksa zgrada bivšeg saveznog MUP-a.

Srbija

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 14.06.2007.

12:05

Default images

Početna cena za kompleks, koji se prodaje kao jedinstvena neotuđiva celina, u postojećem stanju i bez prava kupca na naknadne reklamacije, iznosi 28,8 miliona evra.

Kompleks čine poslovna zgrada od 2.040 kvadrata, dvorišna zgrada - labaratorija sa podrumom od 414 kvadrata, kao i poslovna zgrada od 15.548 kvadrata sa dvorišnom zgradom od 3.270 kvadrata. U okviru kompleksa su i dvorišna zgrada površine 832 kvadrata, dvorišna zgrada (perionica) od 170 kvadrata i dvorišna zgrada (radionica) od 380 kvadrata.

Pravo kupovine tog kompleksa, koji je u bombardovanju 1999. godine pretrpeo velika oštećenja imaju sva domaća i strana pravna i fizička lica, a ovo je četvrti put da se na prodaju nudi bivši savezni MUP.   

Na prethodnom tenderu Direkcija je sklopila kupoprodajni ugovor sa švajcarskom kompanijom Prajvat prodžekt menadžment (PPM), koja nije isplatila ugovorenu cenu od 34,5 miliona evra, za šta je rok bio kraj aprila ove godine. Ugovor sa preduzećem koji je bio drugorangirani ponuđač, PPM-om je raskinut a sklopljen je u martu, jer Direkcija nije uspela da se o isplati cene dogovori sa provoranigranim ponuđačem na tom tenderu, austrijskom kompanijom Soravija.

Kompanija PPM je tražila od Direkcije za imovinu da cenu isplaćuje u tri rate, ali to nije odobreno. Direktor firme PPM Žarko Pavlović je tada rekao da će "država biti na ogromnom gubitku ako se ugovor sa tom kompanijom raskine i raspiše se četvrti tender, jer se usred leta, nijedna ozbiljna kompanija se neće pojaviti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: